Toepassingen en uitvoeringen

Toepassing

Een rolgordijn is een traditioneel product. Het is goed te combineren met overgordijnen. Het kan in iedere ruimte worden toegepast in combinatie met de juiste stof kwaliteit. Toepasbaar voor ieder vierkant of rechthoekig raam. Voor dakramen en draaikiepramen zijn er ook verschillende mogelijkheden.

Uitvoering

De rolgordijnen zijn te verkrijgen in 9 modellen met verschillende opties. Zie voor afbeeldingen en specificaties de documentatie van model 1 tot en met 9.

XL rolgordijnen model 1XL

Raampartijen zijn tegenwoordig groter, hoger, breder. Dat is de trend in de hedendaagse architectuur. De normale systemen en stoffen zijn vaak niet geschikt voor de nieuwe raammaten. Het XL rolgordijn, model 1XL, biedt de oplossing. Voor grotere afmetingen is de screen couture serie in het rolgordijnboek het meest geschikt. De XL rolgordijnen worden geleverd in twee buisdiameters waardoor men rolgordijnen tot 5 meter breed uit 1 stuk kan leveren. XL rolgordijnen kunnen niet met lasnaad geleverd worden. We hebben een groot assortiment doeksoorten met extra brede stofbreedtes en/of doeken die gekanteld kunnen worden. Zie hiervoor de stikkers op de stalen. Voor smallere hogere ramen is een midden steun leverbaar, waardoor men 2 of meerdere rolgordijnen met 1 bediening kan bedienen. De XL rolgordijnen worden standaard met een 220 Volt motor en schakelaar geleverd. Optioneel leverbaar met een afstandsbediening. De XL rolgordijnen worden standaard met witte metalen steunen, witte onderlijst en witte kunststof eindkappen geleverd. Optioneel zijn witte en aluminium kleur steunen leverbaar, die gemaakt zijn van volledig aluminium.

Perfect Fit

Montage op (draaikiep) kozijn zonder schroeven Een product dat perfect op een kunststof of aluminium kozijn aansluit, makkelijk te monteren is en jaren meegaat is Perfect Fit. Perfect Fit is een 4 kaderig frame dat men tussen de glaslatten klemt door middel van 4 clips die nauwelijks zichtbaar zijn. Zeer geschikt voor draaikiepramen. PerfectFit is leverbaar in combinatie met de gehele collectie 20 mm plissé, 25 mm duette, rolgordijnen en 16 en 25mm jaloezieën. Voor de montage heeft u per systeem 5 minuten nodig zonder gebruik van boormachines. Zie aparte Perfect Fit prijslijst voor uitgebreide specificaties.

Washi rolgordijnen

De rolgordijnen, standaard uitgevoerd met aluminium steunen en metalen ketting, worden bespannen aan de voorzijde met aluminium baleinen van 10 mm, en een 20mm aluminium onderlijst. Leverbaar in 3 kleuren. Optioneel leverbaar met een 50mm aluminium onderlijst. De Washi rolgordijnen worden standaard met 40 mm steunen model 1 geleverd. Segmenthoogte is 28 cm, berekend vanaf de onderzijde. Het bovenste segment is hierdoor variabel. Zie de aparte paneeldocumentatie voor de Washi Structure paneelgordijnen.

Roll-up en Roman nature blinds

Nature blinds zijn rolgordijnen en vouwgordijnen gemaakt van nature stoffen. Dit zijn papier en jute stoffen in combinatie met polyester garen. De stoffen geven het interieur een shabby chique uitstraling. De nature stoffen zijn terug te vinden aan de linkerzijde in het rolgordijn boek. Modellen 8 en 9. Deze zijn niet mogelijk met segmentbaleinen.

Kleurgroepen steunen Model 1 (standaard wit)

5 Kunststof kleuren met kunststof ketting. Model 1 is met buis 45 mm alleen met een wit mechaniek leverbaar.

Kleurgroepen Model 1XL
CB01 - standaard:
Wit met metalen steun kunststof eindkap
CB09 - meerprijs:
Alu met volledig aluminium steun
CB10 - meerprijs:
Wit met volledig wit gespoten aluminium steun

Kleurgroepen montageprofiel en cassettes
Model 2, 3, 4, 5
Wit RBCS01 standaard
Aluminium RBCS02 zonder meerprijs
Zwart RBCS03 zonder meerprijs
De ketting wordt standaard in dezelfde kleur als de steunen of cassette geleverd. Optioneel zijn er 8 kleuren metaalketting leverbaar tegen meerprijs.

Bedieningen

Rolgordijnen model 1 t/m 5 worden standaard uitgevoerd met een ketting bediening. Optioneel uitvoerbaar met veermechanisme of elektrische bediening. Model 1XL is standaard met motor. Model 1 t/m 5 is leverbaar met elektrische bediening. Model 1 met 24 V of 220 V motor met schakelaar of RTS bediening of een batterijmotor met RTS bediening. Model 2 t/m 5 leverbaar met 24V motor met schakelaar of RTS bediening.

Rolgordijnen naast elkaar

Indien op het orderformulier aangegeven wordt of 2 of meer rolgordijnen naast elkaar komen te hangen, dan worden de 2 of meer rolgordijnen uitgevoerd met de dikste buisdiameter. Let op: bij het naast elkaar monteren van de rolgordijnen ontstaat er een ruimte van ca. 5 cm tussen de 2 doeken. Bij de midden of koppelsteun is dit maar 1 tot 2 cm. Zie hiervoor bij "steunen" de specificaties en meerprijzen. De koppel- en middensteun is leverbaar voor model 1 en 1XL.

Koppel steun

Een koppelsteun verbindt 2 of meerdere rolgordijnen met elkaar maar behoudt het bedieningscomfort van 1 rolgordijn. De tussenruimte afhankelijk van het model is tussen de 1 a 2 cm. Door deze smalle tussenruimte behoudt men optimaal de privacy. Koppelsteunen zijn leverbaar als model 1 voor ketting en gemotoriseerde bediening (buis 40 en 45mm) en voor model 1XL (buis 65 en 80mm) voor alleen gemotoriseerde bediening. Dit heeft een prijsgunstig effect voor 2 gemotoriseerde rolgordijnen. De onderlijsten van de rolgordijnen zullen nooit geheel op gelijke hoogte hangen doordat men met textiele materialen te maken heeft waar rek en ongelijkheden in kunnen zitten.

Kan niet met twee verschillende doeken geleverd worden.

Koppelsteun met een bediening voor gelijktijdig op en neerlaten rolgordijn.

Midden steun

Een middensteun verbindt 2 rolgordijnen met elkaar en heeft aan de 2 buitenzijdes de bedieningen. De tussenruimte is 1 cm. De middensteun is leverbaar voor model 1 (buis 40 en 45mm)

Middensteun met twee onafhankelijke bedieningen.

Twin rolgordijn systeem

Het twin rolgordijn systeem is perfect om twee rolgordijnen achter elkaar te hangen. Ideaal voor kinder of slaapkamers of ruimtes waar men gefilterd licht en een verduisterende toepassing wenst. Erg fraai is het om een verduisterende rolgordijnstof met een contrasterende facetlight stof ervoor te combineren, hierdoor creëert men een 3D effect met 2 producten in één. Zo ontstaat de ideale dag-en nachtsituatie door een transparant en een verduisterend doek achter elkaar te plaatsen. Het twin rolgordijn systeem wordt geleverd als model 1 met buisdiameter 40 mm en optioneel 45 mm.

Verbindingsplug

Voor XL onderlijst, om 2 onderlijsten met elkaar te verbinden is er de verbindingsplug. Hierdoor blijven de rolgordijnen op gelijke hoogte.

Verstelbare eindprop

Model 1XL (gepatenteerd) Na montage van meerdere, naast elkaar hangende electrische rolgordijnen, kan met deze eindprop en een imbussleutel de onderlijst eenvoudig op gelijke hoogte worden gepositioneerd.