Specificaties en eigenschappen

Eigenschappen

Het rolgordijn is een traditioneel product, waarbij het gehele gewicht op twee punten belast wordt. Bij grotere breedtes of hoogtes kan het textiel doek (licht) gaan schotelen. De mate van schotelen is per doek kwaliteit verschillend en hangt af van de dikte en stabiliteit van het doek. De stof op de gestoffeerde onderlijst kan bij grotere breedtes gaan bobbelen. Dit kan zich ook voordoen bij (Washi) rolgordijnen boven en onder de aluminium baleinen of onderlijst. Bij grotere breedtes kan de bovenbuis licht doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat, wat tot de eigenschap van het product behoort. Dit is vooral bij schemering goed zichtbaar. V-vorming mag niet voorkomen indien de richtlijnen over maximale afmetingen in combinatie met stofgewicht gehanteerd wordt. Om bovenstaande eigenschappen (in mindere mate) te voorkomen, adviseren wij twee producten per raam situatie te plaatsen. De hoogte mag maximaal 3x de breedte bedragen, om schotelen te voorkomen. Wij adviseren om dikkere buisdiameter en/ of spankabels te bestellen bij grotere hoogtes en smalle breedtes, om recht oprollen te garanderen. Bij dakraam rolgordijnen kan het doek licht doorhangen, en in de zijgeleidingsprofiel kan het doek licht bobbelen.

Onderhoud van uw rolgordijn

Indien u uw rolgordijn wilt reinigen, dan kunt u dit met een licht vochtige doek afnemen. Rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen. Ook mogen rolgordijnen niet gewrongen of geschrobd worden.

Maatvoering van uw rolgordijn

De maximale maten staan vermeld in de prijstabel per model. Bij grotere maatvoeringen kunnen er specifieke eigenschappen optreden die inherent zijn aan het product. Informatie hierover vindt men bij de "Eigenschappen" en "Garantie".

Lasnaden van rolgordijn

De lasnaden in een rolgordijn worden bepaald door de stofbreedtes. De stofbreedtes staan vermeld op de achterzijde van de stofstaal. De vermelde stofbreedtes – 20 cm = de maximale hoogte van het rolgordijn, zonder lasnaad. Extra informatie hierover staat vermeld op achterzijde van de stofstaal, sommige stoffen kunnen gekanteld worden. In de vermelde hoogtes zonder lasnaad kan 5% afwijking zitten.

Krimpen en cuppen

Rolgordijndoeken zijn gemaakt van textiele materialen waar krimp en cuppen kan optreden. Krimppercentage polyester textiel 1 tot 2 % Krimppercentage katoen/linnen/papier 2 tot 3% Cuppercentage 1 tot 2%.

Kleurechtheid

Alle rolgordijnstoffen hebben kleurechtheid 6 tot 7, tenzij anders vermeld achter op de kleurstaal.

Doekbreedtes

Model 1 = breedte product - 35mm
Model 1 - spankabel zijgeleiding = breedte product - 35mm
Model 2,3,4 en 5 = breedte product - 30mm
Model 2,3 - spankabel zijgeleiding = breedte product - 42mm
Model 5 met doekspanners = breedte product - 42mm
Model 8,9 = breedte product = stofbreedte

Steunen

Model 1 = breedte product - 35mm
Model 1 - spankabel zijgeleiding = breedte product - 35mm
Model 2,3,4 en 5 = breedte product - 30mm
Model 2,3 - spankabel zijgeleiding = breedte product - 42mm
Model 5 met doekspanners = breedte product - 42mm
Model 8,9 = breedte product = stofbreedte