Toepassingen en specificaties

Toepassing

Plissé gordijnen zijn voor elke raam situatie toepasbaar.  Duette® gordijnen zijn alleen voor rechte raamvormen  toepasbaar. 

Uitvoering 

Bediening  Er zijn verschillende bedieningen mogelijk voor de plissé  & Duette® gordijnen. Zo kunt u kiezen voor koordbediening,  kettingbediening, elektrische bediening, bedieningsgreep  en rotatiebediening. De bedieningsgreep  is optioneel leverbaar met een bedieningsstok voor de  hoger geplaatste (dak)ramen. De modellen met bedieningsgreep  zijn traploos verstelbaar. Het 50 mm systeem  is leverbaar met koord, ketting en elektrische bediening.

Systemen 

De profielen van het 20 en 50 mm systeem worden  standaard in de kleur wit uitgevoerd. Optioneel  leverbaar in andere kleuren (zie onderstaand). De  componenten worden in bijpassende kleur geleverd.  Bronze wordt gecombineerd met crème componenten.

Plooi-ondersteuning 50 mm 

Het 50 mm systeem wordt met een extra  ondersteunend kleurgecoördineerd  koord en pitchkoordsteun geleverd om  de vouw in de stof te ondersteunen.  Hierdoor worden de plooien evenredig  over de hoogte verdeeld. 

Montage  Plafondmontage d.m.v. plafondclips. Deze worden standaard  geleverd. Wandmontage d.m.v. wandsteunen.  Deze zijn optioneel leverbaar. Gaarne op orderformulier  aangeven. Wij adviseren bij montage van het product  standaard een ruimte tussen het kozijn en product te  behouden van 10 cm. Indien men het product dichter  op het glas monteert dient men tussen het kozijn en  de onder- en bovenlijst 2 cm ruimte te behouden voor  ventilatie. Verdere info over de afstand tussen het glas  en het product is afhankelijk van wat de glasleverancier  voorschrijft. 

Specificaties  Eigenschappen 

Bij modellen die met een tussenlijst geleverd worden, kan  er een kier ontstaan van enkele millimeters. Dit treedt het  snelst op bij bredere afmetingen en bij zwaardere stoffen.  Geringe kleurafwijkingen ten opzichte van de staal  zijn mogelijk. Bij producten uit verschillende bestellingen  kunnen er kleurverschillen voorkomen. Indien de plissé  bijna of geheel naar beneden is bediend, dan is de plooi  aan de bovenzijde van de plisséstof bijna geheel uitgeplooid  door het gewicht. Dit is het beste zichtbaar indien  de plissé geruime tijd naar beneden heeft gehangen. 

Afhankelijk van de stofbreedte kan een plissé of Duette®  in meer of minder mate "schotelen" en/of torderen.  Hiervoor worden de volgende marges gehanteerd:  Plissé 2% en Duette® 1%. 

Tussen de vouwen van de plissé en Duette® kan door  luchtophoping een glooiend effect ontaan, die bij de  ponsgaten het beste zichtbaar is. Deze gaat eruit indien  men het pakket geheel naar boven trekt, zodat bij het  laatste deel de lucht er langzaam uit kan. 

Bij ingespannen modellen, kan de tussen- en/of onderlijst  licht doorbuigen. Dit komt omdat het ingespannen  model op 2 of 3 punten onder spanning staat. Dit kan bij  iedere breedte zichtbaar zijn, maar bij maximale breedte  het meest. Doorbuiging is max. 1% per meter breedte bij  greepbediening en 2% bij rotatie en gemotoriseerd.