Collectie

Collectie 

De Plissé & Duette® collectie is zo samengesteld dat het  aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. Men ziet in één  oogopslag per kleurgroep alle stofkwaliteiten in alle  plooibreedtes. De begrippen decoratief en functionaliteit  komen helemaal tot zijn recht als u spreekt over  Plissé & Duette® gordijnen. 

Stoffen 

De collectie omvat een breed scala aan textiele stoffen  variërend in uni, dessin en structuur stoffen. De stoffen  zijn in verschillende transparanties te verkrijgen, maar  ook met extra kwaliteiten zoals warmtewerend, vocht- en  vuilafstotend, beeldschermgeschikt en vlamvertragend.  Stoffen met een Perlex coating op de achterzijde hebben  een parelmoerlaag, welke zorgt voor een hoge reflectiegraad.  Stoffen met een Metallic coating als achterzijde, hebben  een flinterdunne aluminiumlaag die sterk isolerend en  brandvertragend werkt.  Stoffen met een Teflon coating als achterzijde, hebben  een waterafstotende eigenschap.  Stoffen met een Perlex of Teflon coating zijn geschikt  voor plafond plissé's. 

Plissé stoffen 

Een plissé stof bestaat uit een enkele stof met een terugkerende  plooi van 20 of 50 mm. De plisséstoffen zijn er  in verschillende transparanties: transparant, semi-transparant,  semi-verduisterend en verduisterend. De koorden  lopen door de gaatjes van de geplisseerde stof en  zijn daardoor zichtbaar maar wel kleur gecoördineerd  uitgevoerd. 

Duette® & Honingraatstoffen 

Een Duette® stof is opgebouwd uit twee geplisseerde  stoffen met een plooibreedte van 25 mm. De honingraatstof  is leverbaar met een plooibreedte van 45 mm.  De stoffen zijn in het midden met elkaar verbonden en  vormen zo een honingraatstructuur. Een groot verschil  ten opzichte van de plisséstof is, dat de koorden door  het midden van de honingraatstructuur lopen, zodat de  koorden niet tot nauwelijks zichtbaar zijn en de gaatjes  onzichtbaar zijn in de stof. Dit draagt zorg voor een strak  geheel en een nog betere zon- en lichtregeling. 

Klimaatbeheersing/isolatiewaarde 

De 25 mm Duette® en 45 mm Honingraatstoffen hebben  een extra hoge isolatiewaarde. Dit heeft als groot voordeel  een perfecte klimaatbeheersing en een energiebesparend  product. De 45 mm honingraat is ook leverbaar met een  dubbele cel voor een extra hoge isolatiewaarde.